Strona główna PrawoPracy.org

O serwisie

PrawoPracy.org to serwis internetowy poświęcony tematyce prawa pracy, rynków pracy i psychologii pracy. Treści w nim zawarte skierowane są do szerokiego grona odbiorców: pracowników, pracodawców oraz osób bezrobotnych, które aktywnie poszukują zatrudnienia. Serwis istnieje od 2005 roku.

Idea i cele

Naszą ideą jest prowadzenie działalności na rzecz rozwoju i umacniania świadomości prawnej polskiego społeczeństwa z zakresu prawa pracy, dostarczania wiedzy o zasadach rządzących rynkiem pracy oraz o praktycznych podstawach psychologii pracy, w szczególności wśród pracowników, pracodawców i osób poszukujących zatrudnienia.

Naszym celem jest osiągnięcie stanu, w którym serwis PrawoPracy.org będzie wartościową bazą wiedzy z zakresu prawa pracy, rynków pracy i psychologii pracy.

Co można na łamach serwisu znaleźć?

Na łamach serwisu PrawoPracy.org znaleźć można m.in. porady i artykuły poruszające problematykę prawa pracy, rynków pracy i psychologii pracy, wzory pism i druków, akty prawne oraz zbiór sentencji orzeczeń Sądu Najwyższego z ww. zakresu tematycznego.

Kto redaguje treści serwisu?

Treści serwisu PrawoPracy.org opracowywane są przez studentów prawa, prawników i specjalistów HR, z którymi współpraca opiera się na zasadach wolontariatu. Na łamach serwisu publikowane są również materiały będące „przedrukami” z serwisów partnerskich.

Redaktorem naczelnym serwisu, jego pomysłodawcą i założycielem jest Karol Czepukojć – członek zarządu Fundacji, absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, prawnik w renomowanej polskiej kancelarii prawnej.