Strona główna O fundacji Wyróżnienia

Wyróżnienia

Fundacja była wielokrotnie wyróżniana i nagradzana za efekty prowadzonej działalności charytatywnej. Jesteśmy dumni, iż nasza aktywność i codzienny trud zostają zauważone i docenione. Poniżej prezentujemy wybrane wyróżnienia, które zostały przyznane Fundacji.

Statuetka „Dobro-Prawda-Piękno”

Statuetka Dobro-Prawda-Piękno

Fundacja została wyróżniona przez Fundację Dzieciom „Zdążyć z Pomocą” Statuetką „Dobro-Prawda-Piękno” za szczególny wkład w upowszechnianie idei zdrowia.

Wyróżnienie zostało wręczone Fundacji w trakcie Gali Ludzi Wielkiego Umysłu, Talentu i Serca, organizowanej przez Fundację Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" w dniu 15 października 2007 roku w Zamku Królewskim w Warszawie. Wyróżnienie z rąk Pana Stanisława Kowalskiego, prezesa zarządu Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”, i Pani Beaty Tyszkiewicz, przewodniczącej rady Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”, odebrał Pan Henryk Czepukojć, prezydent Fundacji.

Ceremonia wręczenia Wyróżnienia.

Statuetka Dobro-Prawda-Piękno
Pan Henryk Czepukojć, prezydent Fundacji, wśród wyróżnionych.

Odznaczenie „Zasłużonemu-Polskie Towarzystwo Lekarskie”

Polskie Towarzystwo Lekarskie

Henryk Czepukojć, prezydent Fundacji, został wyróżniony przez Polskie Towarzystwo Lekarskie odznaczeniem „Zasłużonemu-Polskie Towarzystwo Lekarskie”, które przyznawane jest za „ochranianie wartości najwyższej jaką jest życie ludzkie, za wrażliwość na krzywdę, cierpienie, chorobę i niedostatek, za wiarę w ludzką życzliwość, za dbanie o godność człowieka, a także za honor i prestiż stanu lekarskiego”.

Odznaczenie zostało wręczone na Uroczystości Dekorowania Medalem „Gloria Medicinae” i Wręczania Odznaczeń Polskiego Towarzystwa Lekarskiego w dniu 27 października 2006 roku w Pałacu na Wyspie, Łazienki Królewskie w Warszawie.

Polskie Towarzystwo Lekarskie
Certyfikat Odznaczenia „Zasłużonemu-Polskie Towarzystwo Lekarskie”

Nominacja do Statuetki „Dobro-Prawda-Piękno”

Statuetka Dobro-Prawda-Piękno

Fundacja została nominowana przez Fundację Dzieciom „Zdążyć z Pomocą” do Statuetki „Dobro-Prawda-Piękno” za szczególny wkład w upowszechnianie idei zdrowia.

Nominacja została wręczona Fundacji w trakcie Gali Ludzi Wielkiego Umysłu, Talentu i Serca, organizowanej przez Fundację Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" w dniu 9 października 2006 roku w Zamku Królewskim w Warszawie. Nominację z rąk Pana Stanisława Kowalskiego, prezesa zarządu Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”, odebrał Pan Henryk Czepukojć, prezydent Fundacji.

Ceremonia wręczenia Nominacji.

Ceremonia wręczenia kwiatów przez podopiecznych Fundacji Dzieciom
"Zdążyć z Pomocą", w towarzystwie prowadzącej Galę Pani Agaty Młynarskiej.

Wiesława Ponikiewska, członek zarządu Fundacji,
Henryk Czepukojć, prezydent Fundacji.

Nominacja do Statuetki „Ubi Caritas”

Pierścień Ubi Caritas

Fundacja została nominowana przez Caritas Polska do Statuetki „Ubi Caritas”. Statuetka "Ubi Caritas" (Gdzie Miłość) jest nagrodą przyznawaną przez Caritas Polska za szczególny wysiłek i osiągnięcia we współpracy z Caritas oraz za rozpowszechnianie jej przesłania. Fundacja została nominowana w kategorii „Darczyńca Caritas”.

Nominacja została wręczona Fundacji w trakcie Gali, organizowanej przez Caritas Polska w dniu 7 października 2006 roku w Teatrze Polskim w Warszawie. Nominację z rąk Pani Niny Terentiew, przewodniczącej kapituły "Ubi Caritas", oraz Jego Eminencji ks. Kardynała Henryka Gulbinowicza odebrał Pan Henryk Czepukojć, prezydent Fundacji.

Ceremonia wręczenia Nominacji.

Nominacja do Statuetki Ubi Caritas
Pan Henryk Czepukojć, prezydent Fundacji, wśród wyróżnionych.

Nominacja do Statuetki Ubi Caritas
Nominacja do Statuetki „Ubi Caritas”

Tytuł Mecenasa Fundacji "Pomóż i Ty"

Fundacja Pomóż i Ty

Fundacja została uhonorowana w dniu 11 stycznia 2006 roku przez Fundację na Rzecz Osób Niewidomych i Niepełnosprawnych „Pomóż i Ty” tytułem Mecenasa Fundacji „Pomóż i Ty”.

Tablet „Czyniącym dobro”

Tablet Czyniącym dobro

Fundacja została wyróżniona Tabletem „Czyniącym dobro” za znaczący wkład w realizację Programu „Zdążyć z Pomocą”, realizowanego przez Fundację Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”. Przewodnią ideą Programu jest ratowanie zagrożonego życia dzieci, przywracanie im zdrowia, wspieranie ich edukacji, niesienie pomocy w trudnych warunkach materialnych.

Wyróżnienie zostało wręczone Fundacji w trakcie Gali Ludzi Wielkiego Umysłu, Talentu i Serca, organizowanej przez Fundację Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" w dniu 3 października 2005 roku w Zamku Królewskim w Warszawie. Wyróżnienie z rąk Pana Stanisława Kowalskiego, prezesa zarządu Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”, odebrał Pan Henryk Czepukojć, prezydent Fundacji.

Ceremonia wręczenia Wyróżnienia.

Tablet Czyniącym dobro
Henryk Czepukojć, prezydent Fundacji, składa podziękowania.

Honorowy Tytuł "Przyjaciel Szkoły"

Honorowy Tytuł Przyjaciel Szkoły

Fundacja została uhonorowana w dniu 19 września 2003 roku przez Radę Pedagogiczną, Radę Rodziców i młodzież Gimnazjum w Grabownicy (województwo podkarpackie) Honorowym Tytułem „Przyjaciel Szkoły”. Tytuł został przyznany w podziękowaniu za zorganizowanie wypoczynku letniego dla młodzieży i pomoc finansową.