Strona główna Działalność Działalność wydawnicza

Działalność wydawnicza

Jedną z form aktywności Fundacji stanowi działalność wydawnicza. W ramach tej działalności, z jednej strony, realizujemy cele statutowe Fundacji, z drugiej zaś strony wypracowujemy środki finansowe, które przeznaczane są na wsparcie fundacyjnych akcji i programów oraz na pokrycie kosztów administracyjnych związanych z funkcjonowaniem Fundacji.

Fundacja w ramach działalności wydawniczej realizuje obecnie dwa projekty.

Pierwszy projekt to serwis internetowy PrawoPracy.org poświęcony tematyce prawa pracy, rynków pracy i psychologii pracy. Serwis ma na celu rozwijać i umacniać świadomość prawną polskiego społeczeństwa z zakresu prawa pracy, dostarczać wiedzy o zasadach rządzących rynkiem pracy oraz o praktycznych podstawach psychologii pracy. Treści w nim zawarte skierowane są do szerokiego grona odbiorców: pracowników, pracodawców oraz osób bezrobotnych, które aktywnie poszukują zatrudnienia... więcej.

W ramach drugiego projektu Fundacja wydała przy współpracy z ZPR Records płytę CD z ariami z oper słowiańskich w wykonaniu Wiesława Ochmana – światowej sławy polskiego tenora. Była to jedna z pierwszych, jeżeli nie pierwsza, multimedialna płyta CD z muzyką operową wydana przez polskiego artystę... więcej.

Wiesław Ochman, Arie z oper słowiańskich