Strona główna Działalność Działalność charytatywna

Akcje i programy

Podstawowym obszarem aktywności Fundacji jest działalność charytatywna. Oprócz swego serca pragniemy ofiarować potrzebującym osobom wymierną pomoc, w myśl maksymy Matki Teresy z Kalkuty: "Jeśli masz dużo - daj trochę, jeśli masz mało - daj więcej niż nic", oraz pamiętając o słowach Ojca Świętego Jana Pawła II: "Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi".

Na miarę naszych możliwości otaczamy troską osoby ubogie, przede wszystkim koncentrując swe wysiłki na niesieniu pomocy dzieciom i młodzieży, jednak nie zapominając także o seniorach. Potrzebującym udzielamy wsparcia rzeczowego i finansowego, w ramach realizowanych przez Fundację akcji i programów, a także za pośrednictwem uznanych polskich organizacji pozarządowych, z którymi współpracujemy (m.in. Caritas Polska, Caritas Ordynariatu Polowego Wojska Polskiego, Stowarzyszenie MONAR czy Polski Czerwony Krzyż).

Działalność charytatywna realizowana przez Fundację finansowana jest z datków instytucji i osób fizycznych, które wyrażają wolę wsparcia działalności Fundacji – jako jej Sponsorzy, a także ze środków wypracowanych przez Fundację w ramach prowadzonej przez nas działalności promocyjnej i wydawniczej.

Obecnie realizujemy następujące akcje i programy:

Drugie Życie Twojej Szafy

W ramach akcji organizowanej pod hasłem „Drugie Życie Twojej Szafy” wspieramy osoby ubogie, którym sytuacja finansowa nie pozwala na zakup nawet tak podstawowych artykułów jak odzież. Osobom tym przekazujemy dobrej jakości odzież używaną lub nową (outletową lub markową). Odzież przekazujemy bezpośrednio na ręce osób potrzebujących lub za pośrednictwem uznanych organizacji pozarządowych... więcej.

Fundusz Edukacyjny dla Dzieci i Młodzieży

W ramach programu „Fundusz Edukacyjny dla Dzieci i Młodzieży” wspieramy dzieci i młodzież znajdującą się pod opieką placówek opiekuńczo-wychowawczych. Celem programu jest wyrównywanie szans rozwoju i niesienie – szeroko rozumianej – pomocy w zakresie efektywnej edukacji... więcej.

Fundusz Socjalny dla Dzieci i Młodzieży

W ramach programu „Fundusz Socjalny dla Dzieci i Młodzieży” wpieramy dzieci i młodzież pochodzącą z ubogich rodzin oraz znajdującą się pod opieką placówek opiekuńczo-wychowawczych. Celem programu jest wyrównywanie szans socjalnych, niesienie podopiecznym programu pomocy w zaspokajaniu codziennych potrzeb życiowych oraz ułatwienie startu w dorosłe życie... więcej.

Więcej informacji na temat działalności charytatywnej Fundacji znajdziesz korzystają z menu położonego po lewej stronie.